26 Mayıs 2016 Perşembe

Amarantla kalsiyum ihtiyacınızı büyük oranda karşılayın!


Amarant tahılı özellikle gelişme çağındaki çocuklarda ya da hamilelik, menepoz gibi dönemlerde vücudun fazlaca ihtiyaç duyacağı kalsiyumu neredeyse hayvansal sütler kadar karşılar. Hayvansal süt alerjisi olanlar, süt içemiyorum, yoğurt tüketemiyorum diyenler! Amarant tahılı beslenme örüntünüzde eksik kalan kalsiyum başta olmak üzere birçok vitamin ve minerali size sağlayacaktır.

Amarant Salatası















Malzemeler;

1/2 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı amaranth
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram beyaz peynir
1 adet soyulmamış salatalık (küp doğranmış)
1 adet orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış)
Yarım demet taze nane(doğranmış)
Yarım demet taze maydanoz (doğranmış)
2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı taze limon suyu
Tuz ve kırmızı pul biber
Süslemek için;
Limon dilimleri

Hazırlanışı
Amarant ve su hariç tüm salata malzemelerini bir kapta birleştirin. Derin ve geniş bir kaba amarant alın ve kaynar suyu üzerine ekleyin. Tüm suyu çekip amarantlar şişinceye kadar yaklaşık 20 dakika kapağını kapatın ve dinlendirin. Salata karışımına amarantı aktarın, harmanlayın. Limon dilimleri ile süsleyin ve servis yapın.

Sizin Sağlığınıza
Diyetisyen: Asena Açıkyol



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder