30 Haziran 2016 Perşembe

3 Tahıla Beslenmenizde Yer Verin!



Neden mi ?

Çünkü bu tahıllar glisemik indeksi düşük, besin değeri yüksek, protein örüntüsü dengeli, doymamış yağ asidi içeriği ve elzem aminoasit içeriği zengin olması açısından öne çıkan besinler arasındadır.
Bu 3 tahılında glutensiz olması ayrıcı özellikleri arasındadır tabiki.(Çölyak hastaları, dermatisis herpatiformis, gluten duyarlılığı ve alerjisi, buğday alerjisi gibi durumlarda kullanıma uygundur)

Glisemik İndeksi Düşük Beslenmenin Yararları Nelerdir peki?

   Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

  • Kan yağlarının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Obezitenin önlenmesine yardımcı olur.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Tip 2 diyabet riskini azaltır.

Sizin Sağlığınıza!

Diyetisyen: Asena Açıkyol!




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder