Amarant Salatası
Malzemeler;
• 1/2 su bardağı kaynar su
• 1/2 su bardağı amaranth
• 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
• 100 gram beyaz peynir
• 1 adet soyulmamış salatalık (küp doğranmış)
• 1 adet orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış)
• Yarım demet taze nane(doğranmış)
• Yarım demet taze maydanoz (doğranmış)
• 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
• 2 yemek kaşığı taze limon suyu
• Tuz ve kırmızı pul biber
• Süslemek için;
• Limon dilimleri
Hazırlanışı
Amarant ve su hariç tüm salata malzemelerini bir kapta birleştirin. Derin ve geniş bir kaba amarant alın ve kaynar suyu üzerine ekleyin. Tüm suyu çekip amarantlar şişinceye kadar yaklaşık 20 dakika kapağını kapatın ve dinlendirin. Salata karışımına amarantı aktarın, harmanlayın. Limon dilimleri ile süsleyin ve servis yapın.
Sizin Sağlığınıza
Diyetisyen: Asena Açıkyol
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder